Slip Kreativiteten Løs med Alsidige Værktøjer

Alle mennesker har evnerne til, at være kreative. Det er ikke noget der kræver et særligt talent, eller nogle helt specielle gener. Kreativitet er nemlig slet ikke så komplekst, som vi nogen gange forestiller os. Når vi snakker om, at noget er kreativt, så er det faktisk bare fordi det formår at bygge bro imellem ting. Kreative løsninger er løsninger, der ikke er direkte oplagte. Alle kan se en oplagt løsning: den springer hurtigt i øjnene. Det er desværre ikke altid, at der findes en oplagt løsning. Det er i disse tilfælde, at man er nødt til at lægge hjernen i blød, og prøve at tænke udenfor boksen. Det handler om at anskue tingene fra forskellige vinkler, og prøve at sammensætte idéer ud fra løse tanker, der normalt ikke har en sammenhæng. Det lyder måske svært, men det er faktisk en helt naturlig proces. Alle kan gøre det!

Det eneste der står i vejen for, at du kan udfolde din kreativitet, er tid og værktøjer. Man er nødt til at acceptere, at kreativt arbejde tager tid. Det er uudforsket territorie: når du har brug for en kreativ løsning, så er det fordi der ikke er nogen oplagte løsninger, der er acceptable. Man er altså på jagt efter noget helt nyt: en unik tanke. Nogle gange kan man få sådan en tanke på 5 minutter, og andre gange kan det tage flere dage. Man er altså nødt til at væbne sig med tålmodighed, og afsætte nok tid til, at kunne tænke og arbejde kreativt. Det er den første fejl folk laver, når de påstår, at de ikke er gode til at være kreative. De sætter ganske enkelt ikke nok tid af til processen. Hvis man er under tidspres, så kan man ikke undgå at føle en indre angst og uro. Disse følelser er ikke gavnlige når det kommer til kreativitet: de gør det tværtimod sværere. Når vi føler os stressede, så bliver vi utroligt fokuserede og ser verden med skyklapper på. Det er akkurat det modsatte af, hvad vi har brug for, for at tænke kreativt. Kreativitet kræver, at vi kan slappe af, og lade tankerne flyde frit.

Det næste problem er, at alt for mange mennesker begrænser sig til meget specialiserede værktøjer. Hvis du ønsker at kommunikere noget, så vær åben overfor, at det kan gøres på mange måder. Hvis du låser dig fast på, at ville holde en tale, eller tegne en blyantstegning, så sætter du unødvendige begrænsninger for din kreativitet. Du har brug for alsidige værktøjer, for virkeligt at kunne være kreativ. Her er posca tusser et fantastisk eksempel. Tusserne fra Posca er nemlig ekstremt alsidige: de kan tegne på papir, sen, glas, træ og meget mere. Med posca tusser har du altså langt mere frihed, og kan derfor tænke langt mere kreativt.