Ristet rugbrød med laksetatar

Her får du opskriften på Mathias’ lækre laksetatar, som er perfekt til en varm sommerdag. En let ret der helt sikkert vil imponere dine gæster. Nyd den på terrassen med et iskoldt glas hvidvin og en ordentlig portion solskin – Så er det endelig sommer!

  • Rugbrød
  • Ca. 150 gr. Frisk rå Laks (Spørg din fiskehandler – Sig at det skal bruges til tatar)
  • 1 Spsk. Citronsaft
  • 1 lille Rødløg
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 1-2 stk. moden avocado
  • 1 spsk. Philadelphia neutral flødeost
  • Dild



Skær rugbrødet i tynde skiver. Dryp smagsneutral olie på brødet og bag dem i ovnen ved 225 grader celsius, til de er sprøde (5-10 min.). Når brødet er gyldent, så ligger du det på fedtsugende papir og drysser groft salt udover. Skrab kødet ud af avocadoen og rør det til en grov mos i en skål. Dryp citronsaft over, så det ikke bliver brunt og sæt til siden. Hak laks og rødløg i små tern. Kom fisken og løget i en skål og tilføj finthakket dild efter temperament. Laks, løg og dild omrøres herefter med flødeosten og sennep. Smag til med citronsaft, salt og peber. Så skal laksehapseren samles, kom avocadomosen på rugbrødet og top op med tataren. Nyd den på terrassen med et koldt glas hvidvin og en ordentlig portion solskin – Så er det sommer!