I skoven ved Risskov kan du i forårsmånederne samle ramsløg, som du kan tage med hjem og bruge i en lækker hjemmelavet ramsløgsmayo. Her har Kasper fra Otherwise.dk givet adgang til hans egen opskrift på en lækker ramsløgsmayo. Den er lige til og nem at lave. Velbekomme.
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl. Smagsneutral olie
- 1 spsk. Citronsaft
- 100 gr. Ramsløg
- Salt Peber
Start med at varme olien op til 50 grader. Blend herefter de vaskede ramsløg med olien. Pres herefter olien igennem et viskestykke, så du kun har den filtrerede grønne olie tilbage. Start nu med at lave din mayo, dette gøres ved først at piske æggeblommerne cremede. Herefter hælder du din ramsløgsolie i under piskning, start med et par dråber ad gangen. Når du kan mærke at æggemassen bliver tykkere, så kan du hælde mere olie, dog stadig i en tynd stråle. Når din mayo har den tykkelse som du ønsker, så smager du til med citronsaft, salt og peber. Mayoen er fantastisk til fisk og skalddyr. Prøv den for eksempel i en forret med stegte kammuslinger og stegt serrano skinke på toppen.