DM i hotdog

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_single_image image=”16229″ img_size=”full” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

DM i hotdog

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”][vc_column_text]Af de mange fantastiske events der er planlagt til AARHUS2017, er DM i Hotdog under Food festival helt sikkert et must! Gourmetkokke og pølsemænd dyster om den ære det er at vinde titlen som kreatør af Danmarks bedste hotdog. Deltagerne kommer til at dyste i følgende to kategorier: ‘’Traditionel hotdog’’ og ‘’Moderne hotdog’’. Udover at være kampen om den mest prestigefyldte pris i Danmark, er DM i hotdog også et velgørende arrangement. Deltagerne til Hotdog DM 2017 er sponsorer i form af arbejdskraft og råvarer og kæmper derfor udelukkende om æren.

 

Arrangementet er en del af Aarhus food festival og slutter hele festligheden af på sidstedagen d. 3. September. Rammerne for konkurrencen er Tangkrogen i Aarhus og dette er uden tvivl et event der bliver mere og mere populært for hvert år der går, hvor både beløbet der bliver doneret og antallet af besøgende vokser år for år.

 

DM i Hotdog er grundlagt i 2008 af Ole Troelsø, der til dagligt er madanmelder for Børsen. Ideen opstod, da Ole så at den danske hotdog-scene efterhånden var præget af kedelige hotdogs uden kvalitet og diversifikation. Derfor besluttede Ole sig for at starte et event, som skulle hylde hotdoggen, som er det tætteste vi kommer på streetfood i Danmark. Konkurrencens primære formål har altså fra starten været at give hotdoggen en ny profil og et mere sexet, innovativt ry. Derfor er det da også landets bedste indenfor faget der deltager i konkurrencen. I blandt tidligere vindere finder vi blandt andre Paul Cunningham fra Henne Kirkeby kro (1 michelin stjerne), samt Hotdog guru og ydmyg pølsemand John Jensen fra Johns Hotdog Deli.

DM i hotdog byder på mange spændende variationer af den velkendte spise og du bliver overrasket hvis du synes at en hotdog med hjemmelavede ristede løg er revolutionerende. Du har tidligere blandt andet kunne støde på hotdogs med levende myrer og æble, som vandt i kategorien ‘’Moderne hotdog’’. Du bliver helt sikkert inspireret til at genoplive hotdoggen hjemme hos dig selv og du bliver udfordret på hvad en hotdog egentlig er.

 

Er du mere til en klassisk hotdog, der samtidig ikke er helt som den plejer er det bare at gå ombord i kategorien traditionel hotdog. Her kan man ikke komme udenom hotdog-kongen Brian Flink Pedersen, fra Pølsemageriet i Silkeborg. Brian vandt for 3. år i træk sidste år og her bestod vinder-doggen af 40 pct. limousine kalv og 60 pct. frilandsgris, iblandet sprødstegte bacontern. Pølsen var krydret med ramsløg, koriander og soltørret tomat og der blev brugt hjemmelavet grov sennep, remoulade og ketchup.

 

Overskuddet går i år til BØRNEfonden og projektet om uddannelse for bedre sundhed og ernæring til unge mødre i Burkina Faso. Så udover at få lov til at smage hotdogs i alle tænkelige afskygninger, så bidrager man altså også til at verden bliver et bedre sted – Intet mindre end fantastisk![/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_separator type=”transparent”][vc_separator type=”transparent”][vc_separator type=”transparent”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row]